dilluns, 5 de novembre del 2018

VISITA DE N'ALFRED SALA, AUTOR DEL LLIBRE "UNA HORA AL CRETACI"


Dilluns dia 5 de novembre, gràcies a Caixa Colonya, els alumnes de 2nESO gaudiran de la visita de l'autor del llibre Una hora al cretaci, Alfred Sala. 



Al llarg d'aquestes setmanes els alumnes han llegit aquesta novel·leta d'aventures ambientada en l'època dels dinosaures. 





Dilluns 5 de novembre de 2018: VISITA D’ALFRED SALA, AUTOR DEL LLIBRE UNA HORA AL CRETACI (presentació)

Delegats de 2nESOA, encarregats de presentar l'escriptor. 
Alfred Sala, nascut a Barcelona l’any 1961, és professor de català en un institut de Barcelona i membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.
Ha rebut molts de premis literaris de poesia, relats i narracions breus de temàtica ben variada; i ha publicat contes a la revista “Cavall Fort” i en diverses col·leccions de relats.
Tot i que va començar a escriure de ben jovenet, comenta que el seu primer llibre publicat és Immersió a la prehistòria! (Premi Ciutat d’Alaior 2006)
N’Alfred, a part d’escriure, també ha traduït en català més de 200 còmics, per exemple nombroses aventures de personatges com «Lucky Luke» o «Garfield».
L’any passat va ser guardonat amb el Premi Guillem Cifre de Colonya de novel·la juvenil per Una hora al cretaci, el llibre que els alumnes de segon hem llegit aquest trimestre i amb la qual hem passat estones ben entretengudes.

Una hora al cretaci és una novel·la d’acció ambientada en l’època dels dinosaures i amb unes personatges propers i divertits que viuen tota casta d’aventures entre aquells grans animals. Es tracta d’un relat de fantasia científica, ple d’imaginació, sentit de l’humor i molta dosi de realitat, com l’ambientació de l’època del cretaci, amb els seus animals i la seva vegetació.
En alguns moments pareixia com si estiguéssim dins una novel·la dels grans clàssics com Juli Verne o Arthur Conan Doyle; fins i tot, també ens ha recordat pel·lícules com «Jurassic Park» o videojocs com «Ark».


Alfred, estam molts contents que ens hagis vengut a visitar i a parlar del teu llibre, que hem llegit i que ens ha agradat tant. Benvingut a l’IES Albuhaira! 





CRÒNICA DE LA VISITA
Després de la rebuda i la presentació, n'Alfred ha explicat una mica més sobre els dinosaures, la seva evolució, el seu origen... 







També ens ha alertat del que significa "extinció" posant especial esment en els nostres animals endèmics i avisant-nos que cuidem la naturalesa i evitem tirar plàstics i fems nocius a la mar... 




A continuació els alumnes li han pogut fer preguntes sobre el llibre i, al final, ha escrit (i dibuixat :-) dedicatòries als alumnes i professors que li ho han demanat. 


Dues alumnes amb el llibre signat



Esquema de diapositives de la presentació feta per en Juanjo Martínez

Dedicatòria

ESTAM MOLT CONTENTS QUE ENS HAGI VENGUT A VEURE I HAGI COMPARTIT AMB NOSALTRES AQUESTA ESTONA! GRÀCIES, ALFRED! 




Voldria donar les 
GRÀCIES 
a tots els alumnes que han mostrat la seva atenció i han fet preguntes, als que han duit el llibre perquè n'Alfred els el signàs i se n'han duit un bon dibuixet,
 a en Xisco i na Catalina per llegir la presentació, 
a en Gabriel i n'Alexandre per fer-li lliurament del regal 
i a en Juanjo per haver preparat un powerpoint tan extraordinari.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES!


Joana Maria


En Juanjo va enviar el seu powerpoint a n'Alfred Sala, que li va contestar amb aquest correu electrònic: 

Juanjo,
M'acabo de mirar amb deteniment el teu PowerPoint... ENHORABONA!!!
M'ha agradat molt i molt, està molt ben fet!!
És un bon treball del llibre, de l'autor i de l'il·lustrador.
M'ha agradat especialment l'exposició que fas dels dinosaures.
Vaig estar molt bé a s'Albuhaira. En tinc molt bon record, de tots vosaltres. (Déu n'hi do! N'éreu un munt!!)
Saluda na Joana Maria de part meva.

T'agraeixo de nou el teu treball i et desitjo, amb sinceritat, que facis un bon 2n d'ESO.
Amb afecte,

Alfred





2 comentaris: