dilluns, 7 d’abril del 2014

"ACORAR" de TONI GOMILA

Dia 7 d'abril els alumnes de quart, primer i segon de batxillerat assistíreu a la representació teatral "Acorar", de mans del seu autor i actor, Toni Gomila i de Produccions de ferro.


Com va comentar l'actor al final, es poden llegir diferents plans de l'obra: des de la descripció d'un dia de matances familiar a un aprofundiment en l'essència de la vida. Moltes lectures són possibles i moltes frases i paraules per a reflexionar...

Vet aquí alguns fragments:

  • "Sa violència genera violència. Es respecte, obediència"
  • "Sa vida, un tot sol no la suporta. Com deia aquell: 'Sa vida és un trànsit, breu i incomprensible`".
  • "Però qui som noltros? Hi som noltros? O som aquí per contar-ho justament perquè no hi som? Perquè no som?" 
  • "Ho saben tot de ses coses efímeres, de ses coses que se venen com a imprescindibles i que en pocs anys passen de moda i formen part del record [...] De ses coses permanents, de ses que transcendeixen es nostro efímer pas per sa vida, no els interessa res, ni es seu nom."
  • "Ses paraules diuen qui som, com vivim, què valoram i què menyspream. [...] I si canviam de paraules canviam el món. [...] quan moren es mots moren es conceptes. I llavors sa vida seguirà, silvestre i anònima, o morirà, com moren es pobles si moren ses paraules. És sa paraula s'ànima d'un poble..."
  • "Però qui som noltros si ja no existeix allò que mos defineix? Què és allò que mos defineix?"
  • "Un poble que ha sobreviscut fent invisibles es seus ritus, creences i mites no podrà resistir aquesta envestida"
  • "Primer callàrem i oblidàrem ses cançons. Després vàrem cloure es ulls i oblidàrem es paisatge".

I ara... la tasca... ;-)

1. Redacta un text argumentatiu sobre l'obra en general i la representació o sobre una de les idees (o diverses) exposades en aquestes frases anteriors o en altres de què te'n recordis.
2. Escriu un text narratiu inventat a partir d'alguna de les frases anteriors. Tant les pots usar com a títol, com a punt de partida, com a idea recurrent...

Les dues redaccions es lliuraran el 29 o el 30 d'abril com a molt. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada